Sensor Control Nordic AB

Tel.: +46 8 668 21 00
Truckvägen 16B
194 52 Upplands Väsby
SWEDEN


SCN är en oberoende leverantör av komponenter och system inom området industriautomation

SCN är en ledande leverantör av komponenter och system till maskinbyggare i Norden och Baltikum.
Vårt arbetsfält är främst Norden, men vi har kunder över hela världen. Basen ligger i Stockholm och kontor finns i Malmö, Tallinn, Helsingfors, Oslo och Shanghai.
Vårt kundfokus har vi lagt på medelstora och stora maskinbyggare. För att kunna erbjuda våra kunder absolut bästa service och support, har vi valt att utforma vårt produktsortiment baserat på våra kunders behov.
Med ett antal olika partners, som alla är specialister inom sitt område, har vi byggt upp ett komplett och slagkraftigt produktsortiment.


Halvledarreläer SSR

Fördelarna med solid state reläer (SSR) jämfört med elektromekaniska reläer är flera. SSR är elektronikstyrda och saknar helt rörliga delar. Ljudlösa, tål kraftiga vibrationer utan driftsproblem, har snabb responstid, men framför allt har de högre livslängd.
Dessa innovativa och mycket effektiva solid state-reläer (SSR) används för att kontrollera alla typer av laster som används i många branscher. De tre huvudsakliga tillämpningsområdena är industriell uppvärmning och temperaturreglering och industriell och/eller offentlig belysningskontroll.
Celduc® relais är den enda tillverkaren i Frankrike som tillverkat halvledarreläer i mer än 40 år!

Celduc relais erbjuder ett stort utbud av standard- eller anpassade och kontaktlösa lägesgivare.

Nivåsensorer med Reed-omkopplare. Våra sensorer finns i hölje av plast, mässing eller rostfritt stål, vilket gör det möjligt att använda dem med många olika kemiska ämnen. Arbetsprincip: En flottör utrustad med en eller flera magneter rör sig med vätskan och aktiverar med hjälp av sitt magnetfält en hermetiskt sluten kontakt inbyggd i flottörens kropp. Fördelarna med detta är att ingen fysisk kontakt finns och därför heller inget slitage. Reed-kontakten är helt isolerad från vätskan och därför helt vattentät. Dessa fördelar möjliggör säker funktion, repetitivitet, hög precision allt detta till ett minimalt underhåll.

Reed switch

Reed switch, eller med ett vanligare namn tungelement, är en beröringsfri impulssensor. Ett mycket bra val vid krav på hög kapslingsklass, lång livslängd och höga pulsfrekvenser. Typiska applikationer är till exempel avkänning av dörrars läge, hissar, larmanläggningar, robotar och många fler. Har ni några frågor, välkomna till oss och Celduc’s med över 50 års kunskap i detta.